Zamieszczone przez bolo81
Porażka - zarówno Rapid jak i obsługa w salonie Skody
Zwiń
X
-
Porażka - zarówno Rapid jak i obsługa w salonie Skody
Pooglądałem Rapida i uważam, że było wielkie halo, a wyszła porażka. Polityka VAG mająca na celu zwiększenie różnic jakości między Skodą/Seatem a VW uwidacznia się w Rapidzie aż zanadto. Tandetne, twarde materiały, niewygodne siedzenia. Fabia robi dużo lepsze wrażenie.
Byłem w salonie Noma w Tarnowskich Górach. Pokręciłem się po salonie (tak z 10-15 minut). Nikt nie podczedł, nie spytał mnie czym jestem zainteresowany, totalna zlewka. Zero klientów poza mną. Znudzona obsługa salonu z nosem wklejonym w ekrany komputerów...
-
-
krzysiek - w sprawie Rapida odniosłem podobne wrażenie - jeśli miałbym brać to bym wybrał Fabię lub dopłacał do Octavii III.
W sprawie salonu. Musiałeś słabo trafić. Ja jak byłem w salonie pod Łodzią (oglądać właśnie Rapida, O3 i Citigo) to nie mogłem się opędzić od sprzedawców. Jak tylko otwierałem drzwi w aucie aby zajrzeć do środka już miałem towarzystwo. Tak 3 razy. Nie byłem też jedynym oglądającym w salonie.
Komentarz
-
-
krzysiek1974, Co do salonu Noma to sie z tobą nie zgodzę.Jestem z Zabrza a wszelkie sprawy załatwiam u nich bo dział części to ludzie kompetentni.Potrafią załatwić najdrobniejszą pierdołe niedostępną.Podjedz do Śliwki w Zabrzu i spróbuj coś takiego załatwić,to zmienisz zdanie.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez krzysiek1974Znudzona obsługa salonu z nosem wklejonym w ekrany komputerów...http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzy111Zamieszczone przez soszek81
W sprawie salonu. Musiałeś słabo trafić. Ja jak byłem w salonie pod Łodzią (oglądać właśnie Rapida, O3 i Citigo)
Komentarz
-
-
Re: Porażka - zarówno Rapid jak i obsługa w salonie Skody
Zamieszczone przez krzysiek1974Pooglądałem Rapida i uważam, że było wielkie halo, a wyszła porażka. Polityka VAG mająca na celu zwiększenie różnic jakości między Skodą/Seatem a VW uwidacznia się w Rapidzie aż zanadto. Tandetne, twarde materiały, niewygodne siedzenia. Fabia robi dużo lepsze wrażenie.
Byłem w salonie Noma w Tarnowskich Górach. Pokręciłem się po salonie (tak z 10-15 minut). Nikt nie podczedł, nie spytał mnie czym jestem zainteresowany, totalna zlewka. Zero klientów poza mną. Znudzona obsługa salonu z nosem wklejonym w ekrany komputerów...
A co do Rapida, po pierwszych oględzinach myślałem, że jest ok, każde kolejne sprawiały coraz większy zawód. Faktycznie jakość materiałów i wykończenie.... pozostawia do życzenia. Ponadto oglądając ten samochód na drogach z kilometra widać , że to Rapid i czegoś mu brakuje. Odnoszę wrażenie, że ten samochód wygląda jakoś niesymetrycznie, trudno mi to wyrazić, ale bryła, przetłoczenia, listwy ozdobne są jakoś tak ,,nie z kompletu''Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
,,Mężczyzna tylko od życia nauczy się żyć i żadna pedagogika tej nauki nie zastąpi. Miguel de Unamuno ''
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PepcioPonadto oglądając ten samochód na drogach z kilometra widać , że to Rapid i czegoś mu brakuje.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielA ja za cholerę na drodze nie odróżniam Rapida od OIII i to mi się nie podoba.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
a ja pożyczyłem sobie Rapida na jedzien dzień i się nie zgodzę z niektórymi. Plastiki deski czy boczków fakt - są twarde ALE - próbowaliście je wyczyścić z kurzu? podchodzę dość pedantycznie do samochodów więc postanowiłem przetrzeć kokpit szmatką z plakiem i ta twarda bez wgłębień deska czyści się po prostu idealnie łatwo i szybko. Poza tym podczas jazdy nie muszę jej dotykać a na dziurach nic nie trzeszczało - więc oco to wielkie halo?
Kolejna sprawa, w porównaniu z konkurencją masa miejsca na nogi z przodu i z tyłu + wielgachny bagażnik który od razu spodobał się mojej Kobicie. Sztywne zawieszenie dobrze trzymało się podczas moich testów zawieszenia, silnik cichutki, 1.2 TSI 105 KM i 175 Nm 6 biegów - wciska w fotel! Byłem mocno ździwiony jak to dobrze przyspiesza, jeździłem np Focusem 1.6 100 KM i Astrą 1.6 115 KM to były muły w porównaniu do Rapida.
Skrzynia biegów pracowała idealnie, biegi same wskakują i nic nie haczy. Spalanie po mieście miałem 6,5 litra a na trasie jak leciałem do 110 km/h to było 4,6. Ciekawe czy konkurencja też tak umie? Wątpie
No i na koniec wyposażenie: Była to wersja Ambition + pakiet Komfort. Był komputer, podłokietnik, halogeny, skórzana multifunkcyjna kierownia, przepraszam ale jak dla mnie to wystarczy.
To auto oferuje dużo tylko trzeba mieć otwarty umysł a nie beznamiętnie powtarzać te same bzdury co każdy, że twarde i drogie. Ręce opadają.
Sam się poważnie zastanawiam czy nie kupić sobie Rapida z wyprzedaży rocznika właśnie w takiej konfiguracji. Napewno przekonał mnie do siebie silnik 1.2 TSI 105 KM, rozpędziłem go na 5tce do 203 km/h licznikowych, na 6 biegu prędkość spada do 195 km/h. Myślę, że jak go zczipować na 130 KM to już by było sensowne auto.Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
ja widzę że w ogóle jakoś spadła w Skodzie np: w OIII boczki drzwi tapicerka na środku w kieszeni gdzie jest profil na butelkę wgniatają się i odskakuje, analogicznie sprawdziłem to w nowym golfie i tam to nie ma miejsca.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pepcio
Trafiłeś na jeden z gorszych salonów jakie znam. Jeśli Skoda na Śląsku to z tych co znam jedynie Emida warta jest polecenia.
Komentarz
-
-
Widzę, że nażekania na Rapida, a właściwie na jego twarde plastiki, bo na co innego nie bardzo jest jak, ciąg dalszy. Polacy to jednak bardzo wymagajacy i bogaty naród, bo np. w takiej Hiszpanii, klon Rapida pod nazwą Toledo sprzedaje się wyśmienicie, choć niczym poza znaczkiem Seata na masce i kierownicy, przednimi reflektorami, i kształtem tylnych lamp nie różni się od Rapida.
[ Dodano: Wto 25 Cze, 13 07:54 ]
Zamieszczone przez krzysiek1974Fabia robi dużo lepsze wrażenie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigWidzę, że nażekania na Rapida, a właściwie na jego twarde plastiki, bo na co innego nie bardzo jest jak, ciąg dalszy. Polacy to jednak bardzo wymagajacy i bogaty naród, bo np. w takiej Hiszpanii, klon Rapida pod nazwą Toledo sprzedaje się wyśmienicie, choć niczym poza znaczkiem Seata na masce i kierownicy, przednimi reflektorami, i kształtem tylnych lamp nie różni się od Rapida.
[ Dodano: Wto 25 Cze, 13 07:54 ]
Zamieszczone przez krzysiek1974Fabia robi dużo lepsze wrażenie.
Komentarz
-
-
a czy bedzie jeszcze jakaś inna- trzecia- wersja rapida ??? :?:
bo obecnie osiągalny jest rapid liftback
będzie spaceback - taki hatchback - a myślałem, że będzie nieco dłuższy :shock: , bardziej jak kombi tzn o długaći jak obecny rapid, ale z większą budą "a la" kombi a nie krótszy o ok 30 cm i z mniejszym bagażnikiem....O II fl kombi elegance
Komentarz
-
-
Niedawno zostałem zmuszony do zakupu auta.
Byłem w pewnym miejscu między Gliwicami a Zabrzem.
Zawitałem w salonie Dacii - troszkę zdziwiony jestem zachwytem ludzi tymi autkami... - niestety nikt do mnie nie podszedł.
Następnie odwiedziłem salon renault - z całej oferty podobała mi się tylko megane grandtour - ale trochę szkoda kasy na nową - niestety również nikt do mnie nie podszedł.
Kolejny salon, który tam był to salon nissana. Tu poszedłem z góry tylko by obejrzeć. Pan z obsługi był bardzo niemiły i wręcz chamski (głupie docinki mimo, że słowem się nie odezwałem prócz kulturalnego 'dzień dobry') - nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Po kilku dniach pojechałem do salonu skody w RŚ.
Pooglądałem sobie fabię kombi oraz rapida. Interesowały mnie wersje z silnikiem 1,6 CR.
Wcześniej miałem fabię 1,9tdi z 2002r i bardzo mnie zdziwiła tandetność nowej fabii.
Natomiast z wyliczeń jakie wcześniej dostałem z salonu skody różnica w cenie tych dwóch modeli to tylko 5 tys.
Wsiadłem zatem do Rapida i po prostu wszystko mi się w nim podobało. Jedyna wada, to coś nie tak było z tylną kanapą - chyba siedzisko było na stałe zamocowane -- nie pamiętam (zbyt dużo aut widziałem).
Natomiast co do obsługi - bardzo miła pani do mnie podeszła prawie od razu i tratowała mnie jak normalnego człowieka- mimo że na temat szczegółów niewiele wiedziała (ja bardzo dużo spędziłem czasu przy konfiguratorze na www) i nie potrafiła porównać tych dwóch interesujących mnie samochodów.
Polityka cenowa octavii od 2009 roku, kiedy za octavię 1 tour trzeba było zapłacić nawet tylko 42tys, pokazuje że zaczęła ona być niedostępna dla przeciętnego Kowalskiego robiąc miejsce dla Rapida.
Moim zdaniem Rapid będzie się bardzo dobrze sprzedawał.
Komentarz
-
Komentarz